„Mobilioji bioklasė“ mūsų gimnazijoje

  • Paskelbė : Angelina Naruševičienė
  • Paskelbta: 2023-12-05
  • Kategorija: Renginiai

Gruodžio 4 d. mūsų gimnazijoje lankėsi „Mobilioji bioklasė“. II-IVG klasių mokinių grupė vienai dienai tapo jaunaisiais tyrėjais. „Mobiliosios bioklasės“ komanda supažindino mokinius su ThermoFisher veikla, Vilniaus universiteto studijų galimybėmis, laboratorijų įvairove ir jų veikla. Moksleiviai dirbo su tikra mokslininkų įranga, matė kaip atrodo DNR, tyrė ją moderniais mokslo metodais, susipažino su naujausiomis biomokslų galimybėmis.
Mokiniai išbandė mokslinius prietaisus ir patys atliko modernius biomokslų eksperimentus, kurie atskleidžia, kas yra DNR ir kaip tai tyrinėjama. Išklausę trumpą paskaitą apie DNR, mokiniai susipažino su darbo laboratorijoje specifika, mokėsi naudotis automatinėmis pipetėmis, susipažino su šiuolaikiniais molekulinės biologijos tyrimų metodais: PGR (polimerazės grandininė reakcija) metodu, DNR elektroforezės metodu. Kiekviena mokinių grupė tyrinėjo DNR ir turėjo nustatyti kieno DNR jame yra: borelijos viruso, erkinio encefalito ar erkės.
Mokiniai džiaugėsi „Mobiliosios bioklasės“ suteikta galimybe vienai dienai įsijausti į mokslininko vaidmenį – tirti ir dirbti su tokiais prietaisais ir priemonėmis kaip šiuolaikinėse biomokslų laboratorijose. Tai skatina didesnį domėjimąsi biomokslais ir įkvepia renkantis ateities profesiją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos