Išvyka į policijos atvirų durų dieną

  • Paskelbė : Angelina Naruševičienė
  • Paskelbta: 2023-05-17
  • Kategorija: Išvyka

Gegužės 12 dieną Trakų rajono Lentvario Henriko gimnazijos IG–IVG klasių mokiniai dalyvavo Vilniaus apskr. VPK atvirų durų dienoje, kuriame susipažino su policijos pareigūnų profesijos ypatumais, mokiniai sužinojo apie patrauklias galimybes ateityje įsilieti į policijos gretas, apie galimybes mokytis ir tapti policijos pareigūnais. Stebėjo ir susipažino su policijos pajėgų valdymo centro – Operatyvaus valdymo skyriaus, kriminalistų ekspertų, renkančių ir fiksuojančių įrodymus įvykio vietose darbu, iš arti matė policijos tyrėjų darbą, gyvai stebėjo sulaikymo operaciją, kinologų su tarnybiniais šunimis pasirodymą. Apžiūrėjo ir pabandė prisiliesti prie pareigūnų turimo amunicijos ir ekipuotės, transporto priemonius, kuriomis vykdomas viešas ir neviešas patruliavimas.

Mokiniai turėjo galimybę susipažinti ir prisiliesti prie policijos istorijos. Mate ekspoziciją, kur rodomi eksponatai iš prieškarinės policijos, milicijos ir Nepriklausomos Lietuvos policijos darbo, susipažino kaip keitėsi policininkų uniforma, galėjo palyginti Lietuvos policininkų ir kitų šalių policininkų uniformas. Operatyvaus valdymo poskyryje turėjo galimybę stebėti, kaip vaizdo kamerų dėka pareigūnui gali stebėti miestą, ir, pastebėję daromą teisės pažeidimą, operatyviai perduoti informaciją mieste patruliuojantiems pareigūnams.

Ekskursija suteikė puikias sąlygas vaikams iš arčiau susipažinti su policijos veikla, objektyviau vertinti policijos darbą, o ateityje galbūt netgi tapti policijos pareigūnais. Mokiniai liko sužaveti ir labai dėkingi Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato veiklos vyriausiąjai tyrėjai Vladai Černienei už įdomią ir įsimintiną ekskursiją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos