Edukacinė išvyka į Vilniaus apskrities Trakų rajono policijos komisariatą bei į Trakų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-06-06
  • Kategorija: Išvyka

Vaikų, lankančių VŠĮ „Būk saugus“ būrelį, žinių įtvirtinimui birželio 1 d. 3 klasės Trakų r. Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos moksleiviams buvo organizuota edukacinė išvyka į Vilniaus apskrities Trakų rajono policijos komisariatą bei į Trakų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.

Mokinius svetingai priėmė Vilniaus apskrities Trakų rajono vyriausiojo policijos komisariato darbuotojai. Pirmiausia, policijos pareigūnės pakvietė vaikus apžiūrėti policijos transporto priemones, supažindino su visa jose esančia įranga. Vaikams ypač smagu buvo pabūti policijos automobilyje, pakalbėti per garsiakalbį, išgirsti garsines sirenas, stebėti žybsinčius švyturėlius. Vaikai apžiūrėjo visas policijos patalpas, aplankė muziejų. Mokiniai turėjo galimybę pamatuoti pareigūnų uniformas, apžiūrėti įvairius su policijos darbu susijusius eksponatus, o drąsesni – į rankas paimti pistoletą, antrankius, lazdą ar kitus, kasdieniniame policininkų darbe reikalingus daiktus. Vaikai galėjo pamatyti kaip miestas stebimas vaizdo kameromis, pabūti izoliatoriuje bei pabuvoti ,,Saugioje klasėje“. Anetą Bubelevičienė patikrino žinias apie saugų eismą kelyje, priminė saugos diržų ir atšvaitų naudojimo svarbą. Atminimui vaikai gavo dovanų – įvairiaspalvių balionų, atšvaitų ir saugaus eismo knygelių.

Lydimi gerų emocijų vaikai nukeliavo į Trakų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą, kur juos šiltai priėmė ugniagesių darbuotojai. Labai prieinamai ugniagesiai papasakojo vaikams apie sunkų ir atsakingą darbą, priminė kaip saugiai elgtis su ugnimi namuose, mokykloje ir gamtoje. Taip pat ugniagesiai parodė vaikams gaisrininkų aprangą, mašinas ir jų įrangą. Vaikučiams buvo suteikta galimybė pasijusti gaisrininku – gelbėtoju. Jie galėjo įlipti į gaisrininkų mašinos vidų, pasimatuoti šalmą, palaikyti laistymo švirkštą. Edukacinis užsiėmimas sukėlė vaikams daug gerų emocijų.

Visų mokinių, tėvų bei pedagogų vardu nuoširdžiai dėkojame Vilniaus apskrities Trakų rajono vyriausiojo policijos komisariato darbuotojams Vladai Černienei ir Anetai Bubelevičienei už šiltą priėmimą ir žinių suteikimą. Taip pat dėkojame Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistams už suteiktas žinias, už galimybę pažinti gaisrininko profesiją iš arti.

Dėkojame socialinei pedagogei Danutai Nausutienei už išvykos organizavimą ir 3 klasės auklėtojai Krystynai Trojko už turiningai praleistą laiką.

Nepamirškite padėkoti autoriui