Pasaulinė gyvūnų diena

  • Paskelbė : Angelina Naruševičienė
  • Paskelbta: 2023-10-04
  • Kategorija: Aktualijos

„Ne kiekvienas didelis darbas yra geras, bet kiekvienas geras darbas yra didelis.“
Demostenas 

Kiekvienais metai spalio 4 dieną minima Pasaulinė gyvūnų diena, skirta juos pagerbti bei skatinti humanišką elgesį su visais pasaulio gyvūnais. Mūsų gimnazija ne išimtis – taip pat prisidėjome prie šios dienos minėjimo. Gimnazijos II aukštame surengėme nuotraukų parodą „Mūsų mylimi augintiniai“. Savo gyvūnų nuotraukomis pasidalino dauguma gimnazijos mokinių – nuo ikimokyklinukų iki dvyliktokų. Taip pat ten galime rasti ir mūsų mokytojų augintinių nuotraukas.
Mokykloje organizavome gerumo akciją. Akcijos metu buvo siekiama surinkti pinigėlius bei reikiamus daiktus beglobiams gyvūnams. Mokiniai ir jų tėveliai aktyviai dalyvavo organizuotoje akcijoje – surinkome šiltus pledus ir patalynę gyvūnams, kurie būtini šalčių metu, nemažai maisto ir skanėstų. Taip pat surinkome lėšas, kurios bus skirtos gyvūnų vaistams ir gydymui. Visas savo dovanas nusprendėme paaukoti gyvūnų prieglaudai „Tautmilės globa“.
Apsilankymo metu prieglaudos darbuotojai supažindino mokinius su globos namų veikla, savanoryste, darbo ypatumais bei teikiama pagalba gyvūnams. Šios prieglaudos savanoriai nuolatos rūpinasi, gydo ir ieško namų apie 80 šunų bei 110 kačių. Apsilankymo metu tapome ir prieglaudos pagalbininkais – padėjome išvedžioti čia gyvenančius šunis.
Mokiniai, dalyvaudami Pasaulinės gyvūnų dienos minėjime, ugdėsi svarbias moralines vertybes – pagarba gyvybei, užuojauta kitiems, pareigos jausmas ir meilė kitiems. Juk gyvūnai yra mūsų mažieji draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai. Pagarba gyvūnams turi būti kiekvieno mūsų moralės norma.
Labai dėkoju visiems mokiniams ir jų tėvams už aktyvų dalyvavimą surengtoje akcijoje, už jų nuoširdumą ir neabejingumą. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos