Išvyka į Trakų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą ir Vilniaus apskrities Trakų rajono policijos komisariatą

  • Paskelbta: 2022-10-21
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 14 d. 3 klasės Trakų r. Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos mokiniams buvo organizuota edukacinė išvyka į Trakų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą bei į Vilniaus apskrities Trakų rajono policijos komisariatą.

Mokinius maloniai priėmė Vilniaus apskrities Trakų rajono priešgaisrinę gelbėjimo tarnybos ugniagesių darbuotojai. Labai prieinamai ugniagesiai papasakojo vaikams apie sunkų ir atsakingą darbą, priminė kaip saugiai elgtis su ugnimi namuose, mokykloje ir gamtoje. Taip pat ugniagesiai parodė vaikams gaisrininkų aprangą, mašinas ir jų įrangą. Mokiniams buvo suteikta galimybė pasijusti gaisrininku – gelbėtoju. Jie galėjo įlipti į gaisrininkų mašinos vidų, pasimatuoti šalmą, palaikyti laistymo švirkštą. Vaikams daug emocijų sukėlė įjungta gaisro pavojaus sirena su blykste.

Lydimi gerų emocijų nukeliavome į Vilniaus apskrities Trakų rajono vyriausiojo policijos komisariatą. Pirmiausia policijos pareigūnė pakvietė vaikus apžiūrėti policijos patalpas bei transporto priemones. Supažindino su visa joje esančia įranga. Vaikams ypač smagu buvo pasėdėti policijos mašinoje, pamatė, kaip keliuose statomi kelio ženklai. Vaikai turėjo galimybę apžiūrėti įvairius kasdieniniame policininkų darbe reikalingus daiktus: pistoletą, antrankius, lazdą ir kt. Pamatyti, kaip miestas stebimas vaizdo kameromis, pabūti izoliatoriuje. Policijos pareigūnė Viktorija Aleknavičienė priminė apie saugą eismą kelyje.

Edukacinis užsiėmimas sukėlė vaikams daug gerų emocijų ir už šiltą priėmimą ir žinių suteikimą liko labai dėkingi Vilniaus apskrities Trakų rajono policijos komisariato bei Trakų r. priešgaisrinės tarnybos pareigūnams.

 

Nuotraukos:
Irena Rudzis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos